Floarea miresei

sâmbătă, mai 28, 2011

Denumita stiintific Spiraea Vanhoutei, impresioneaza fiecare mijloc de mai cu florile sale mici, albe ca zapada. Planta decorativa intrebuintata atat pentru infrumusetarea parcurilor si a gradinilor, cat si in confectionarea buchetelor de nunta. Florile albe, mici si dese, in combinatie cu alte plante ornamentale, confera un efect deosebit aranjamentelor florale, fiind asemanatoare unei dantele fine. Majoritatea o cunosc sub diferite nume populare incepand cu floarea miresei, taula, cununita si terminand cu spiraea. Este folosita in exces in construirea gardurilor vii, in grupuri omogene formand masive de arbusti colorati sau pur si simplu ca planta izolata.

Conditii de crestere:

Creste din zona litoralului pana pe culmile muntelui. Foarte apreciata datorita rezistentei la seceta si ger, vegeteaza in conditii foarte grele. Nu are preferinte in alegerea solului, vegeteaza chiar si pe soluri sarace . Iubeste atat lumina cat si umbra, asa ca nu va faceti griji in privinta orientarii terenului. Poate fi considerata o specie puternica din puncte de vedere al poluarii, tolereaza atat de bine acest impediment extrem de rasunator pe scara evolutiei. Solurile cu umiditate medie sunt favorabile pentru o crestere normala si mai ales in timpul infloririi. Spiraea ne incanta privirile in orice inceput de vara si nu uita in acelasi timp sa ne impuna din calitatile pe care le tine.

Cateva specii remarcabile:

Spiraea ulmaria

Este o specie ierboasa , viguroasa, pana la 2 metrii inaltime, o planta iubitoare de umiditate, zavoaiele  cu vegetatie inalta ii sunt prielnice. O planta antireumatica, diuretica, astringenta, tonica, cu un continut ridicat in salicilati.

Spiraea cantonensis

Un cultivar ce isi are originile in China si Japonia, impresionant prin florile sale duble, asemenea unor bulgari de zapada in toiul verii. Foarte apreciata in Japonia datorita portului sau masiv.


Spiraea douglasii

Originara din tinuturile Americii de Nord, este o specie deosebita datorita culorii sale delicate pe care o aduce in perioada infloririi. Florile sale roz-purpurii sunt considerate ” felinare ” ale tinuturilor intunecate.

Spiraea prunifolia

Foarte indragita datorita florilor mici , albe , asemenea unor stelute ce inspira gingasie si puritate. Este un arbust intalnit foarte des in Japonia, China si Coreea.


Spiraea salicifolia

Apare si la noi in tara dar sporadic in nordul tarii, in regiunea montana si colinara. Florile mici , roze grupate in panicule terminale, cilindrice , erecte sunt stapanele zonelor mlastinoase.


Tags: , , , , , , , , , , ,

Subscribe by RSS

Comenteaza

*

Fontsforweb.com - web fonts free download. See this Wordpress fonts plugin