Flori de Paste

luni, aprilie 18, 2011

Florile au puterea de a exprima ceea ce nu poate fi spus prin cuvinte. Limbajul lor este intr-adevar unic . Pentru fiecare ocazie exista flori speciale ce exprima intr-un mod placut si unic fiecare sentiment.

Cred ca nimic nu este mai potrivit decat splendoarea realizata de crini in cadrul aranjamentelor realizate pentru sarbatoarea Sfintelor Pasti. Crinii sunt de fapt , una dintre icoanele cele mai renumite de Pasti, aducand  ganduri, compasiune si iubire. Prin urmare , n-ar trebui sa ne mire faptul ca majoritatea oamenilor aleg o gama larga de flori pentru a-si decora locuinta sau pentru a-i face pe altii fericiti.

Aranjamente florale de Pasti si simbolistica culorilor

Aranjamentele florale albe care includ crini , lalele, azalee sau margarete aduc un puls de eleganta oricarei incaperi. Florile albe sunt simboluri vechi de intinerire, pasiune si inviere. Folosite in diverse amenajari pot exprima intr-un mod unic puritatea si claritatea intamplarilor.

Aranjamentele vesele  de culoare rosie sunt extrem de simbolistice, ele sinbolizeaza viata si victoria asupra mortii.

Culorile alb si rosu folosite pentru decorarea oualor de Pasti cat si pentru a crea aranjamente florale specifice primaverii vor imbraca sentimente de nevinovatie, miscare  si armonie.

Culoarea verde folosita pentru decorarea oualor de Pasti,  frunzele sau iarba sunt simboluri de speranta. Verdele alaturi de alb si rosu poate crea un tablou magnific in pragul unei sarbatori importante, trezind sentimente deosebite. Optimistul portocaliu, galbenul cald si auriu insoresc aranjamentele florale expuse decorului, simbolizand fericirea, lumina si intelepciunea . Culorea albastra a cerului este simbolizata atat  de bine de florile albastre , accesoriile si decorul camerei , redand simplitatea si pacea.

Idei pentru a realiza un decor:

Lalele superbe si gratioase , garoafe rosii si oua colorate  inconjurate de petale de trandafir vor arata uimitor si vor crea un cadru specific de sarbatoare. Impresionantele flori albe sau simplele buchete de flori mirositoare , garoafe, trandafiri si crini, vor da semnificatie acestei renasteri datorita celor trei simboluri: mila, delicatete si eleganta.

Primavara florile pot fi folosite pentru a realiza mestesuguri fermecatoare si cadouri unice, cosuri si aranjamente florale  cu frunze verzi , ramuri si iarba.

Cativa pasi pentru un aranjament de invidiat…

1. Alege florile de primavara , cum ar fi lalele, narcisele sau crinii si saditi-le in recipiente mici si delicate. Dati frau imaginatiei.

2. Rezervati-va asupra unui recipient rustic, un cos  sau un recipient din lemn. Vasul sa fie incapator , pentru 4-6 plante.

3. Pe langa pastelul realizat de flori folositi si iarba, care imbina atat de bine verdele cu armonia culorilor folosite.

4. In cosuletul cu plante adaugati oua incondeiate sau din material plastic. Terminati prin adaugarea de bomboane , iepurasi de ciocolata  sau jeleuri.

Aranjamentele sunt simple , nu aveti nevoie decat de putina imaginatie pentru a combina niste obiecte pe care le aveti in preajma dvs. Cu siguranta masa dvs. de Paste va arata deosebit si va fi atat de primitoare pentru intreaga familie.


Tags: , , , , , , , , , ,

Subscribe by RSS

Comenteaza

*

Fontsforweb.com - web fonts free download. See this Wordpress fonts plugin