Gradina de legume

marți, aprilie 26, 2011

Toata lumea isi incepe activitatea de gradinarit la un moment dat in viata. Tainele gradinaritului se transmit de la o generatie la alta, copiii preiau din secretele gradinii de la parinti sau bunici. Gradina cu legume este prima provocare pe care o poate intampina orice incepator, roadele sale sunt rezultatul muncii depuse care vor  aduce  satisfactie si sanatate. Legumele nu pot lipsi din alimentatia omului , datorita continutului mare de substante hranitoare si in special de vitamine, a caror lipsa sau insuficienta in alimentatie poate provoca serioase tulburari  in metabolismul uman.

Gradina cu legume este considerata magazia unei vieti sanatoase. Asa ca am ales cateva din beneficiile majore pe care le inglobeaza , evidentiindu-le in urmataorele randuri. Gradinaritul cu legume poate constituii:

1. Alimente de baza

Valoarea legumelor ca factor alimentar consta in continutul bogat in substante minerale, oligoelemente, substante energogene, vitamine, substante fibroase si bineinteles apa.  Sunt nelipsite din alimentatia popoarelor , detinand o mare pondere in componenta ratiei alimentare. Asa ca nu ezitati sa mancati sanatos.

2. Siguranta in alimentatie

In fiecare zi auzim inca o alta poveste despre legumele modificate genetic, alimentele contaminate, aditivi sau conservanti. Astfel fiecare informatie  este de folos pentru a sti exact cat de sanatos mancam. Legumele din gradina ta sunt o sursa sigura si proaspata ce pot fi folosite cu succes in alimentatia de zi cu zi.

3. Economie de bani

In privinta costurilor sa nu fa faceti griji , semintele legumelor pot fi achizitionate la preturi accesibile oricarui om. Iar atunci cand te-ai plictisit sa mananci legume proaspete din propria gradina , puteti pastra sau congela restul pentru iarna. Nici nu va imaginati cate economi se pot face !

4. Sanatate pura

Legumele pe care le ve-ti creste in gradina dvs. vor fi mult mai sanatoase si vor aduce un aport nutritiv superior oricarui aliment cumparat din magazin. Pentru o viata mai buna ai grija de sanatatea ta,  mancand natural.

5. Venit

Gradinaritul nu trebuie sa fie doar un hobby, poate aduce un venit in plus important sau poate pune pe picioare o afacere de durata. O gradina poate fi o sursa de culturi care pot fi vandute la vecinii dvs, pe pietele locale sau standuri de pe marginea drumului.

6. Exercitii fizice

Mai multe studii au aratat ca gradinaritul timp de o ora poate arde in jur de 400 de calorii. Gradinaritul implica mersul pe jos, exrcitii de indoire si ridicare care aduc un plus masei musculare , constituind un antrenament fizic excelent organismului.

7. Frumusete

Gradinile cu legume sunt un peisaj umitor. Intotdeauna vor adauga culoare , textura, parfum si voie buna. Gradinaritul ne aduce mai aproape de natura, ne inspira rabdare si contemplare.

8. Relaxare

Nu este nimic mai relaxant decat o gradina frumoasa si bogata. Activitatile desfasurate in gradina pot fi extrem de calmante, in schimb splendoarea creata va poate ridica spiritul. O gradina de legume poate creea o legatura spirituala cu viata insasi si va deveni o componenta strans legata de procesul de hranire .

9. Descoperiti !

In timp ce este distractiv, gradinaritul poate fi de asemenea o provocare. Daunatorii si bolile plantelor dvs. va poate conduce spre diferite cai de ingrijire si mentinere a unei gradini sanatoase. Cercetarile pe care le realizati va va imbogati cunostintele , autodepasindu-va . Chiar daca dobandesti foarte multe cunostinte , cu atat vrei sa sti mai mult.

Gradinaritul este un hobby in continua  schimbare, in continua evolutie si poate deveni de la pasiune…. o necesitate.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Subscribe by RSS

Comenteaza

*

Fontsforweb.com - web fonts free download. See this Wordpress fonts plugin